تاثیر رژیم غذایی در حال و روز زمین

0
75

فشار فزاینده انسان بر زمین راه را به سوی فجایعی جبران ناپذیر می‌گشاید و تغییرات اقلیمی از جمله این فشارهاست. برای محدود کردن گرمایش سراسری به کمتر از دو درجه، باید انتشار گازهای گلخانه‌ای در تمامی حوزه‌ها و به خصوص حوزه غذا کاهش یابد.

به گفته کارشناسان آی پی سی سی، برای برخی رژیم‌های غذایی آب و زمین بیشتری باید صرف شود که به تبع آن گاز گلخانه‌ای بیشتری تولید می‌شود.

از گزارش این نتیجه حاصل می‌شود که برای کاهش آسیب به زمین و منابع آن روش‌هایی وجود دارد که از مهمترین آن‌ها تغییر رژیم غذایی است.

جامع­‌ترین تحلیلی که تا کنون ارائه شده است نشان‌ ­دهنده ردپای دامداری­‌ست! میزان کالری‌ای که توسط دام­‌ها تأمین می‌شود، تنها 18% است؛ این در صورتی است که 83% زمین­های زراعی را به خود اختصاص می­‌دهند.

 

به نقل از دانشمندانی که در حال ارائه تحلیلی همه­‌ جانبه و جزء به جزء درباره تأثیرات مخرب کشاورزی بر کُره‌ی زمین هستند، دوری کردن شما از گوشت و فرآورده‌­های لبنی بهترین راه کاهش دادن ضرر زیست محیطی شما بر سیاره است.

تحقیقات تازه نشان می­‌دهد که بدون مصرف گوشت و لبنیات، زمین­‌های زیر کشت در سطح جهان می­‌تواند تا بیش از 75% کاهش یابد (برابر با مجموع مساحت ایالات متحده، چین، اتحادیه اروپا و استرالیا) و همچنان غذای کافی برای تأمین جهان موجود خواهد بود. اشغال شدن مناطق طبیعی بکر برای ایجاد زمین­‌های کشاورزی، دلیل عمده‌ی وقوع انقراض بزرگ (Mass Extinction) کنونی‌­ست.

تازه­‌ترین تحلیل نشان می‌­دهد که در حالی که گوشت و لبنیات تأمین­‌کننده تنها 18% کالری و 37% پروتئین هستند، سطحی عظیم 83% از زمین‌های زراعی را به خود اختصاص داده و مسئول تولید 60% از گازهای گلخانه­‌ای ناشی از کشاورزی هستند. تحقیق اخیر دیگری حاکی از آن است که در حال حاضر 86% از تمام پستانداران خشکی­‌زی جهان را انسان و دام تشکیل می‌­دهند. دانشمندان همچنین دریافتند که گوشت و فرآورده­‌های لبنی حتی با کمترین میزان ضرر و زیان خود، همچنان خطر زیست‌محیطی بیشتری از حداقل سبزیجات و غلاتی که دائماً در حال کشت و پرورش­‌اند، خواهند داشت.

بیش از 80% زمین­های زراعی به دام­‌ها اختصاص می‌­یابد، اما حاصل آن تنها 18% کالری خوراکی و 37% پروتئین است.

دیدگاهتان را بنویسید

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید